Min erfaring med Online Trainer Academy

Gjennomgang av min opplevelse med sertifiseringsorganet for onlinetrenere

Synes jeg at du bør ta utdanning gjennom Online Trainer Academy?

Kort sagt, både ja og nei. Jeg skal forklare nærmere her…

Hvis du bare vil kopiere en salgstrakt (funnel) og markedsføringsstrategi sånn at du kan bygge en 6-sifret onlinecoachingbedrift i løpet av de neste 6 månedene. Det vil du ikke finne i OTA...

Hvis du vurderer onlinetrening fordi du tror det er din gyldne billett til berømmelse og masse penger. Da vil du ikke finne det du leter etter i Online Trainer Academy. Vel, penger vil jo følge med suksess, så jeg skal ikke påstå at du -ikke- vil tjene penger, men du skjønner nok hva jeg mener.

Hvis du derimot er glad i å tenke langsiktig og vil prioritere kundeforhold, kundeservice og resultater så er OTA definitivt noe for deg.

OTA-læreboken inneholder 39 kapitler, og hver og en av dem krever tilleggsarbeid. Hvis du leser læreboken, gjør testene, blir sertifisert og ikke noe mer, vil du gå glipp av poenget med OTA. Det er klart det er flott å skryte av at du er sertifisert, men det vil ikke plutselig skape en lønnsom bedrift helt av seg selv.

Dette kurset gir deg en trinn-for-trinn guide for hvordan du bygger opp din online coachingvirksomhet. Innholdet er der, strategiene er ekte, men det er ikke noe quick-fix. Dette krever langsiktig tankegang og et ønske om forandring. Akkurat det samme som du burde lære kundene dine.

Jeg skjønner at du er nysgjerrig og leiter etter svar på spørsmålet 'skal jeg utdanne meg og hva er Online Trainer Academy. Men saken er at du da stiller feil spørsmål. Det eneste spørsmålet du virkelig trenger å stille er

‘Er jeg forberedt på å gjøre arbeidet som trengs’?

Hvis du ikke er villig og i stand til å implementere strategiene i OTA, vil du ende opp med noen veldig dyre bøker og ikke mye mer. Hvis svaret er ja og du er villig til å gjøre det som trengs. Hvis du tar nettopplæring seriøst og klarer å være strukturert ved hjemmestudier så er dette kurset et must. Både Jonathan Goodman (grunnleggeren) og OTA er omtalt i Forbes på grunn av sine resultater og unike kundeservice. 

Kostnadsfrie bøker

Hvis du fremdeles ikke er noe nærmere en avgjørelse så vil jeg på det sterkeste anbefale deg å besøke nettstedet til Online Trainer Academy og lese alt de har der. Alternativt kan du få en av Jons bøker gratis og lese den ASAP. Hvis du får tak i noen flere av bøkene hans vil du ganske raskt plukke opp Jons stil og begynne å forstå metodene hans.

Tanken hans er at organisk markedsføring, i motsetning til betalt markedsføring, er veien å gå for små bedrifter. Kundeservice og en kvalitetstjeneste er alfa og omega. Er du enig i dette så bør du melde deg på en av OTA's to medlemsplaner. Som jeg sa, hvis du er forberedt på å gjøre det som trengs så vil du ikke angre. De har uansett en 100% fornøyd innen 90 dager eller pengene tilbake-garanti, så her er det ikke noe å tape.

Hvordan er kurset lagt opp?

Akademiet er i hovedsak delt inn i det jeg vil si er tre deler. For det første læreboken, som er veldig grundig med den kritiske informasjonen du trenger å vite for å bygge bedriften din og bli en vellykket onlinetrener. Det andre er nettportalen. Hver modul i boka har en tilsvarende modul online hvor Jon presenterer relevant informasjon. Til slutt er den tredje komponenten, arbeidsboka. Når du jobber deg gjennom teksten og onlinevideoene vil du også bli bedt om å gjøre en oppgave. Disse oppgavene er ment å hjelpe deg med å bygge ut forretningsmodellen og andre relevante aspekter for en vellykket onlinevirksomhet. Du vil også bli bedt om å legge inn informasjonen i onlineportalen, noe som ikke bare tvinger deg til å gjøre oppgaven, men du får ikke gå videre til neste modul før du har gjort det. I tillegg lagres det på nettet i tilfelle du mister arbeidsboka.

OTA bok, online trainer academy har fysiske lærebøker
Eksamen

Så, på slutten av kurset låser de opp sertifiseringstesten/eksamen: en 75-spørsmåls flervalgstest tatt på nettet. Når du har bestått med en poengsum på 75% eller høyere blir du sertifisert. På dette tidspunktet kan du markedsføre deg som en OTC (sertifisert online-trener).

Hvor mye koster det?

Jon og teamet hans prøver alltid å tilføre mer verdi og service, så kan prisen være forskjellig fra da jeg opprinnelig meldte meg inn. Jeg vet at de nå tilbyr en månedlig avbetalingsplan i to versjoner som prismodell. Jeg betalte i 2017 1100$ up-front og det var inkludert en stor tidlig-påmeldt-rabatt. Uansett, hvis prisen er din største bekymring, kan jeg fortelle deg at jeg tjente inn investeringen innen 6 måneder etter fullført sertifisering selv om jeg kun jobbet 1-1 på et treningssenter i starten. Det sier litt om alt jeg lærte om hvordan ta vare på kunder, samle inn uttalelser fra kunder, hvilke verktøy som lønner seg og ikke og minst hvordan gi merverdi til kundene.

Merverdi i OTA onlinecoaching

Det kan selvfølgelig være annerledes for deg og din situasjon, men du vil fortsette å være en del av et unikt fellesskap av trenere over hele verden, og i tillegg fortsette å få oppdateringer når de legger til eller endrer læreplanen. Jeg har hatt en 1.5 time FB live-samtale med en av deres coacher som ga meg fullt av notater og klarhet i hva jeg burde gjøre videre. Uten noen slags mer-kostnad... Og sånne samtaler kunne jeg hatt når som helst da jeg trenger det. 

Det er ikke noe å tenke på etter min mening og prisen bør ikke være grunnen til at du ikke investerer i deg selv! Når det er sagt så hadde jeg ikke mye penger å investere med da jeg startet opp og OTA anbefalte faktisk på det sterkeste å ikke ta opp lån eller bruke penger man ikke har. Jeg skal ikke mene noe om hva du bør gjøre i en lignende situasjon, men jeg vil tro de fremdeles anbefaler det samme. 

“Skal jeg registrere meg?”

Jeg vet at som personlig trener så kan økonomien være trang. Jeg har selv barn, familie og fulltids 1-1 jobb som PT på et lite senter. Det er også mange andre sertifiseringer som kan forbedre deg som trener, så du lurer kanskje på om det er verdt det. Som jeg har sagt tidligere er onlinetrening ikke for alle. Hvis du er helt fersk som PT så ville jeg nok fokusert på å lære å mestre offline-trening før du dykker ned i faget onlinetrening. Men det er bare min mening! Men, hvis du har holdt på minst et par år og ønsker å få litt mer frihet og utvide muligheten til å hjelpe mer enn de som er på treningsstudioet ditt eller ditt lokale område, kan du bruke denne sertifiseringen til å trene online og bygge en onlinevirksomhet.

Unik sertifisering 

Det er uten tvil andre businesskurs og coacher der ute som koster mer enn investeringen i Online Trainer Academy, men jeg tror ikke du vil få halvparten så mye ut av det. Jeg har brukt penger på mange andre kurs og et par coacher selv, men det meste har vært bortkastede penger og ikke i nærheten så strukturert og ærlig som OTA. Dette er altså businesscoaching for fitnessbransjen og ikke direkte treningsfaglig utdanning. Det er viktig å forstå. Det er ikke videreutdanning eller påbygging på PT-utdanning eller annet treningsfaglig, det er inngående opplæring i hvordan bygge og drive en treningsbedrift som fokuserer på onlinedrift. 

Er onlinetrening og Online Trainer Academy riktig for deg?

Jeg tror det potensielt er for deg hvis …

Du har coachet folk med suksess 1-1 i minst et par år. Jeg prøver ikke å virke som noen gammel ringrev i bransjen her og fortelle deg at du ikke kan gjøre noe hvis du er ung… jeg begynte å coache og trene folk da jeg var 38 år selv, men det var i 2015, så er jeg er forholdsvis fersk i gamet selv. Det som teller er resultatene du kan gi dine kunder, uansett alder.

Kim med læreboka til OTA
For at du skal skille deg ut i markedet, er erfaringen viktig. 

For at du skal vite hvordan du løser visse problemer som er mer utfordrende når du ikke kan møte folk øye-til-øye, så er erfaringen viktig. Jeg har stor tro på at det er mye lettere å legge grunnlaget for å være god på onlinecoaching hvis du har gjort det personlig en stund ... og hvis det er målet ditt, vil OTA hjelpe deg med å legge grunnlaget og når du er klar vil kunnskapen og systemene være der for deg.

Du vil utvide ferdighetene og utvikle deg som person

Jeg snakker ofte om å legge til en ny inntektsstrøm og å sikre inntekten min via flere kanaler. Nå for tiden, med en ennå mer utrygg verden med tanke på jobbsikkerhet og inntekt, så jobber jeg selv intenst med å spre risikoen min ved å sørge for flere inntektsstrømmer. Jeg er også en stor tilhenger av å ta risiko som gir høy avkastning, men med lave kostnader. Som Jon sier; hvordan ville livet ditt sett ut hvis du kan legge til ytterligere 8-10 000kr (1000$) i måneden i inntekt i måneden uten å måtte legge inn mer tid på treningssenteret. 

I tillegg vil nok det å bli en onlinetrener gjøre så mye mer enn bare å en gi deg inntekt. Ved å bli en onlinetrener vil du bli en bedre transformasjonscoach, både for livsstil og livsforandrende resultater for kunden. Jeg har brukt, og bruker hver dag, ting fra dette kurset i min fysiske jobb på treningssenter. 

Hvis du sliter litt med teknologi

Jeg er ikke akkurat et teknisk geni selv, men jeg er veldig komfortabel med å snakke med folk om emner jeg kan. Det være seg via e-post, sosiale medier osv. Hvis du skal gå online med treningen din så må du gjøre det samme. Denne sertifiseringen vil hjelpe deg med akkurat dette. Med blant annet den enkle “5 om dagen” på Facebook, som både er gratis og genial i seg selv. Å snakke med folk heller enn å kaste penger (du kanskje ikke har) etter annonser i diverse media. Dette vil du lære på kurset! Og ikke minst, de fortsetter å legge til nye strategier og nye markedsføringsmetoder på kurset etter hvert som onlinetrening og nett-opplæring utvikler seg.

Du er villig til å behandle dette i det minste som en utvidelse av din personlige treningsvirksomhet

Jada, du kan fullføre sertifiseringen og det vil hjelpe deg å coache kunder som har flyttet vekk. Det i seg selv kan gjøre opp for hele investeringen i kurset.... men egentlig er dette designet for trenere som vil ha større innvirkning på å forvandle liv og helse med avstandscoaching. Å hjelpe deg med å gjøre deg til en av de som blir i bransjen og tjener penger til det du vil gjøre med livet ditt.

Enten du vil at det skal være 10% eller 100% online må du behandle det som en bedrift for at den skal fungere. Dette er faktisk en stor del av kurset. Ikke bekymre deg om du ikke er sikker på hvordan du driver et (lite) selskap. OTA vil guide deg gjennom alt dette og de har fått stor oppmerksonhet for sin ærlige og pedagogiske måte å jobbe på. 

Konklusjon:

Hvis du er klar for å jobbe og lære gjennom et fitness businesskurs i verdensklasse så er det ikke tvil i mitt hode. Jeg anbefaler lett Online Trainer Academy uansett om du bruker mine linker eller hopper direkte til dem og gjør det på egen hånd. Sånn som verden ser ut til å utvikle seg nå så tror jeg alle PT'er vil trenge kunnskap og systemer for onlinetrening. I det minste som et tillegg til sin fysiske jobb for å ha en behagelig ekstrainntekt. 

Sertifisert onlinetrener

Ærlighet: Jeg er tilknyttet OTA og mottar provisjon hvis du registrerer deg ved å bruke linkene mine. Når det er sagt er det ingen som helst sjanse for at jeg vil promotere dette kurset hvis jeg ikke trodde det var verdt hvert øre. Selv om jeg ikke hadde mottatt provisjon (som jeg kanskje ikke har hvis du allerede har meldt deg på venteliste et annet sted), ville jeg fortsatt stå ved alt jeg har sagt om dette kurset og jeg tror at hvis du melder deg på og gjør den påkrevde innsatsen så vil du kunne bygge en vellykket onlinebasert trenings og/eller kostholdsbedrift. Jeg har ingen andre avtaler om provisjon for noen produkter av noe slag nettopp fordi jeg vil være uavhengig og ikke risikere mistanke om å bli betalt for mine meninger. OTA er derimot noe jeg lett anbefaler videre og har gjort helt siden jeg selv tok kurset.

Du kan komme i gang med en brøkdel av utgiften

For at du skal få en god innsikt i hva kurset går ut på og hva Jon Goodman og Online Trainer Academy står for, så kan du følge linken her og få tilgang til Jons siste bok, helt gratis. (Du betaler kun frakt, boka koster ikke en krone). Boka er en smakebit på hva kurset går ut på, men også en guide som er verdt sin vekt i gull selv om du ikke går videre til kurset.

Kim med miniversjonen av læreboka

Hvis du vil snakke med meg direkte om kurset og hva jeg har brukt det til så kan du bruke kontaktskjemaet her.

Eller hvis du er klar for å se nærmere på selve kurset så trykker du på knappen under her og leser videre hva du må gjøre.

Bli en av verdens få sertifiserte onlinetrenere

Hvis du vil skille deg ut nå som halve verdens PT'er satser online så sørg for å få et forsprang!